Rubriky
Aktuality Pro rodiče

Přihlášky a registrace

Vážení rodiče, přátelé skautingu,

jako každý nový rok nás v lednu čeká registrace členů Junáka spojená s platbou členského příspěvku. Letos jsme po třech letech přistoupili k navýšení registračního poplatku o 50 Kč u všech kategorií. Je to způsobeno především tím, že částka, kterou odvádíme na ústředí Junáka, se zvýšila také.

Z odvodů ústředí platí časopisy, které vám pravidelně chodí do schránky, pojištění dětí i odpovědnosti vedoucích, některé vzdělávací kurzy či publikace a další. Z té části poplatků, která zůstane našemu středisku, hradíme především nákup materiálu na pravidelnou činnost, provoz kluboven nebo např. odměny pro děti.

Poplatky pro rok 2018 jsou tedy stanoveny ve výši: základní registrace 650 Kč, druhý člen rodiny 600 Kč, třetí a každý další člen rodiny 550 Kč. Je také možné vůdce oddílu požádat o mimořádně snížený příspěvek z důvodu tíživé finanční situace, který je ve výši 350 Kč.

Přihlášky i s penězi prosím noste rádci vaší družinky. Platbu registračního poplatku si po domluvě s vůdkyní oddílu můžete rozdělit do dvou částí (část v prosinci a část v lednu). Každopádně prosím vše odevzdejte do 12. 1. 2018.

Zde si můžete stáhnout přihlášku a evidenční list, který je potřeba odevzdat s registrací:

Přihláška

Evidenční list

 

Středisko Vranovice má pod svými křídly celkem pět oddílů, ve Vranovicích, Hustopečích, Uherčicích, Pohořelicích a Rosicích. Celkem jsme v roce 2017 zaregistrovali 262 členů, z toho 218 do 18 let – jsme jedno z největších středisek působících v okolí Brna. Každý z oddílu má jistě svá specifika, jedno nás ale spojuje – touha udělat svět o trochu lepší, než ho vidíme dnes.

V roce 2017 středisko připravilo celkem 3 střediskové tábory v Dobrohošti, dohromady s více než 100 táborníky a také Jamboree, víkendové střediskové setkání, které mělo účast ještě větší. Mimo tyto velké události si téměř každý týden některý z oddílů připraví drobnou akci.