Rubriky
Aktuality Kronika

Střediskové Jamboree

O víkendu 25. a 26. dubna u nás proběhlo již druhé střediskové Jamboree. V sobotu dopoledne jsme se všichni z celého střediska sešli v kulturním domě a společně se vydali do Kolb na Biznu, abychom mohli zahájit Svojsíkův závod konaný v rámci Jamboree. Závod pro jednotlivé družinky začal uvařením oběda. Následoval samotný závod a plnění úkolů na stanovištích zdravovědy, orientace, stavění přístřešku, poznání rostlin, šifer nebo historie skautingu.

Po skončení závodu jsme měli v kulturáku připravenou večeři. Další na programu byly scénky. Před závodem měli družinky za úkol připravit si scénky, které je vystihují. Následně jsme se všichni odebrali k večernímu táboráku k hale, kde nás čekalo vyhlášení výsledků závodu, předání cen a meče, který nám poskytl Sv. Jiří. První místo v kategorii skautů a skautek obsadila družinka Vlků z Vranovic a na další rok si tak odvezla již zmíněný meč. Kategorii vlčat a světlušek vyhrála družina Bublin z Uherčic. Hrálo se na kytary a zpívaly se oblíbené písničky. Večer jsme ukončili společnou večerkou.

Ráno jsme šli společně do kostela na mši. Program celého Jamboree završily míčové hry na hřišti. 5. oddíl Kolbiza Uherčice tímto děkuje všem za účast a všem ochotným pomocníkům za pomoc při přípravě celé vydařené akce.